17. 10. 2016

Denník SME zavádza, minister Gajdoš nedal zatvoriť Novú Polianku

Denník SME zavádza,
 
minister Gajdoš nedal zatvoriť Novú Polianku


Minister obrany SR Peter Gajdoš nikdy nevydal pokyn na zatvorenie Vysokošpecializovaného ústavu pľúcnych chorôb v Novej Polianke. Denník SME v sérii článkov, ktoré publikoval dnes na stranách 1 až 3 pod názvami: „SNS zrušila kúpele v Tatrách“, „SNS kúpele nerozvíja, ruší ich“, „Plán nie je, areál pod Tatrami pustne“ klame a účelovo spája zatvorenie zariadenia v Novej Polianke s témou kúpeľníctva, ktorého podpora je jednou z priorít Slovenskej národnej strany.
O zatvorení Vysokošpecializovaného ústavu pre pľúcne choroby v Novej Polianke rozhodlo predchádzajúce vedenie akciovej spoločnosti Horezza, pod ktoré toto zariadenie patrí. A v tejto súvislosti pripomíname, že celý proces bol rozbehnutý ešte za predchádzajúceho vedenia ministerstva obrany. Minister obrany SR Peter Gajdoš sa po nástupe do funkcie oboznámil so zámerom vtedajšieho generálneho riaditeľa o transformácii prevádzky na klimatické kúpele a hotel a vyjadril svoj nesúhlas. Klamstvom je aj tvrdenie, že Ministerstvo obrany SR požiadalo, aby zariadenie prišlo o povolenie na prevádzku. Práve naopak, nové vedenie akciovej spoločnosti Horezza, ktoré bolo vymenované ministrom obrany Petrom Gajdošom chce opätovne požiadať o povolenie na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia.
Autor Peter Kováč v článku tiež účelovo manipuluje s informáciami v titulkoch, kde tvrdí, že Slovenská národná strana ruší kúpele v Tatrách, a to napriek tomu, že Vysokošpecializovaný ústav pľúcnych chorôb v Novej Polianke nimi nikdy nebol. Od svojho vzniku slúžil ako liečebňa a nemocnica a ako sme aj denník SME upozornili, súčasné vedenie chce opätovne požiadať ministerstvo zdravotníctva o vydanie povolenia na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia. Zároveň pripomíname, že pod súčasným vedením Ministerstva obrany SR a akciovej spoločnosti Horezza sa nerozpredával žiadny majetok zdravotníckych a rekreačných zariadení, ako to bolo v minulosti.

Danka Capáková, hovorkyňa MO SR