13. 10. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Vo Švédsku prestala vysielať kurdská televízia Newroz. Francúzska spoločnosť Eutelsat ju na žiadosť tureckej rady pre rozhlasové a tv. vysielania odpojila od signálu. Minulý týždeň urobila to isté
s kurdským kanálom Med-Nuce v Belgicku. TV Newroz vysielala zo Švédska do Európy a častí Ázie správy a zábavné programy v kurdskom jazyku a perzštine. Podľa tureckej agentúry Anadolu bolo vy
vysielania ukončené kvôli podpore zakázanej Strany kurdských pracujúcich (PKK). Krok kritizovala Európska novinárska federácia (EJF) a Reportéri bez hraníc.

Zdroj: ČT TXT



Americká televízna celebrita Kim Kardashian West podala žalobu za urážku na cti na internetový portál MediaTakeOut.com a jeho majiteľa Freda Mwangaguhunga. Dôvodom sú články, ktoré sa objavili na spomínanej webstránke. Podľa nich si manželka rappera Kanyeho Westa vymyslela, že ju neznámi útočníci začiatkom mesiaca v luxusnej súkromnej rezidencii v centre Paríža zviazali a ukradli jej šperky v približnej hodnote desať miliónov eur.
Podľa Andrewa Brettlera, právneho zástupcu 35-ročnej Kardashian West, v spomínaných článkoch uviedli, že si jeho klientka "vymyslela lúpež a klamala o násilnom prepadnutí a že išlo o poisťovací podvod".
K spomínanému prepadnutiu došlo 3. októbra v skorých ranných hodinách. Do apartmánu Kardashian West vošli dvaja z pätice maskovaných lupičov oblečených ako policajti, ktorí predtým namierili zbraň na nočného strážnika a zviazali ho. Útočníci namierili zbraň aj na televíznu celebritu, následne ju zviazali a nechali ju tak v kúpeľni. Fyzicky jej však neublížili. Zvyšní traja páchatelia pravdepodobne čakali vonku, pričom po lúpeži údajne všetci ušli na bicykloch.
Americká televízna spoločnosť E! po incidente prerušila nakrúcanie reality show Kardashianky a ich rodina (2007) a 39-ročný West zas preložil dva koncerty v rámci aktuálneho Saint Pablo Tour.
Kim Kardashian West je známa práve vďaka programu Kardashianky a ich rodina a tiež erotickej videonahrávke, ktorú s ňou v roku 2003 nakrútil bývalý priateľ Ray J. Milionárka, ktorá v roku 2007 pózovala pre Playboy, vlastní so sestrami Khloé a Kourtney niekoľko značiek oblečenia. Pod svojím menom predáva parfumy a zahrala si tiež v niekoľkých filmoch a seriáloch. Spomínaný West, s ktorým sa zosobášila v roku 2014, je už jej tretím manželom. S rapperom má dve deti - dcéru North a syna Sainta.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.