18. 10. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Známy americký moderátor Billy Bush, ktorý urobil kontroverzné video a Donaldom Trumpom, ukončil svoje pôsobenie v televíznej stanici NBC.
Podľa dnešných správ servera TMZ.com Billy Bush dosiahol s NBC dohodu o finančnom vyrovnaní a ukončení zamestnaneckého pomeru. Dohoda završuje jeho krátke pôsobenie v prestížnej televíznej šou Today.
Finančné podrobnosti dosiahnutej dohody nie sú známe, samotný Bush je však podľa vlastných slov spokojný. Moderátor podpísal trojročný kontrakt s NBC len v auguste, pričom mal zarobiť 3,5 milióna dolárov ročne.
Televízia pozastavila Bushovo pôsobenie v šou Today už pred desiatimi dňami, po zverejnení videa, na ktorom sa republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump chváli svojimi úspechmi pri zvádzaní žien.
Moderátor označil postup svojho zamestnávateľa za neférový. Vedenie NBC sa ho podľa jeho slov rozhodlo zbaviť len kvôli tomu, aby sa nepoškodil obraz televízie v očiach verejnosti. Bush tvrdí, že o existencií videa s Trumpom už predtým otvorene hovoril s predstaviteľmi NBC a nikdy zaň nebol potrestaný.
Video nasnímané pred jedenástimi rokmi zachytáva neformálny rozhovor Billyho Busha s Donaldom Trumpom, ktorý pravdepodobne nevedel, že sa jeho slová nahrávajú. Trump na zázname nešetrí lascívnymi výrazmi na adresu žien a robí chlipné poznámky o ich intímnych partiách.
"Vieš, krásne ženy ma automaticky priťahujú - skrátka ich začnem bozkávať. Ak si hviezda... môžeš si dovoliť čokoľvek," vyhlásil okrem iného republikánsky kandidát. Video vzniklo len niekoľko mesiacov po tom, čo si Trump zobral svoju tretiu manželku Melaniu.

Výsledky Netflixu za 3. kvartál prekonali očakávania Wall Street. Spoločnosť tiež získala v uplynulom štvrťroku viac zákazníkov, než sa predpokladalo. Jej akcia v poburzovom obchodovaní prudko vyskočila. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.
Zisk online videotéky za tri mesiace od júla do konca septembra dosiahol 51,5 miliardy USD (46,84 miliardy eur). Čistý zisk na akciu predstavoval 12 centov, pričom analytici v priemere počítali so ziskom na úrovni 6 centov.
Tržby americkej firmy medziročne vzrástli takmer o 32 % na 2,29 miliardy USD. Analytici očakávali 2,28 miliardy USD. Spoločnosť, ktorá produkuje seriály, ak sú Stranger Things alebo Narcos, v uplynulom kvartáli po celom svete získala 3,2 milióna nových abonentov, čo je približne o 1,2 milióna viac, než predpokladali experti. V USA jej pribudlo 370.000 divákov, pričom analytici predpovedali nárast o 309.000 abonentov.
Akcia Netflixu v poburzovom obchodovaní vyskočila o 19 %.

Zakladateľ pornografického časopisu Larry Flynt ponúka milión dolárov za nové nahrávky, v ktorých sa republikánsky kandidát do volieb prezidenta USA Donald Trump vyjadruje znevažujúco o ženách alebo hovorí o svojom správaní sa k nim. Informovali o tom dnes americké denníky.
Flynt vo svojom vyhlásení pre tlač uviedol, že "vždy oslavoval ženy všetkých tvarov a veľkostí". Zaobchádzať s nimi tak ako Trump považuje preto Flynt za "sklamanie a súčasne aj za niečo neuveriteľné, obzvlášť od niekoho, kto chce byť prezidentom".
Flynt je pobúrený "pokrytectvom volených zástupcov, ktorí chcú Američanom diktovať, ako majú žiť svoje životy, zatiaľ čo oni sami sa za zavretými dverami oddávajú činnostiam, ktoré predtým verejne odsudzovali".
Flynt pripomenul, že s podobnou výzvou a ponukou, aká sa týka Trumpa, sa na verejnosť obrátil aj v roku 2007, keď chcel získať dôkazy o "sexuálnych vzťahoch vysokopostavenej prominentnej osoby", ako aj v roku 1998, v čase keď vrcholil proces impeachmentu voči vtedajšiemu prezidentovi USA Billovi Clintonovi kvôli jeho afére s Monikou Lewinskou.
Flyntova ponuka je reakciou na video nasnímané pred jedenástimi rokmi, ktoré zachytáva neformálny rozhovor moderátora televízie NBC Billyho Busha s Trumpom - ten pravdepodobne nevedel, že sa jeho slová nahrávajú.
Trump na tomto zázname nešetrí lascívnymi výrazmi na adresu žien, robí chlipné poznámky o ich intímnych partiách a chvastá sa svojimi úspechmi pri zvádzaní.
Tlak na zverejnenie záznamov ďalších podobných Trumpových výrokov tri týždne pred prezidentskými voľbami rastie. Mohli zaznieť napr. počas Trumpovho účinkovania v šou The Apprentice. Takéto nahrávky by totiž mohli posilniť náskok Trumpovej súperky v boji o Biely dom, kandidátky demokratov Hillary Clintonovej.
Magazín People a webový portál The Daily Beast medzičasom napísali, že Trump sa neúctivo správal aj k herečke Marlee Matlinovej, ktorá je nepočujúca. Trump ju však označil za "mentálne postihnutú".
Herečka, ktorá je aj nositeľkou prestížnej ceny Oscar za účinkovanie vo filme Bohom zabudnuté deti, označila Trumpove výroky na svoju adresu za "do neba volajúce" a avizovala, že "ako nepočujúca, žena, matka, manželka a herečka využije svoj hlas a pôjde voliť" 8. novembra, keď sa v USA konajú voľby prezidenta.

Copyright © TASR 2016


Fanúšikovia a fanúšičky animovaného komediálneho seriálu Simpsonovci (1989) si v USA mohli v pozrieť jeho 600. epizódu. Projekt o obľúbenej žltej rodinke sa tak stal druhým seriálom v primetime vysielaní, ktorému sa podarilo túto hranicu prekročiť. Prvým je western Gunsmoke (1955 - 1975), ktorý je okrem toho s počtom 635 častí aj rekordmanom v počte odvysielaných epizód.
Šesťstou epizódou bol Halloweensky špeciál, ktorý tvorcovia už 27 sérií vysielajú v októbri a často v nich parodujú trilery či hororové filmy. V nedeľňajšej časti tak mohli priaznivci programu vidieť napríklad paródiu na dobrodružnú sci-fi sériu Hry o život (2012 - 2015) či akčnú komédiu Kingsman: Tajná služba (2014).
So spomínanou rodinkou sa diváci a diváčky stretávajú od roku 1987, keď ich v krátkych filmoch predstavili ako súčasť televíznej relácie The Tracey Ullman Show (1987 - 1990). O dva roky neskôr v decembri odštartoval ich vlastný projekt, ktorý sa od jeho 21. sezóny stal najdlhšie vysielaným seriálom v primetime. Rekord v počte odvysielaných epizód spomínaného Gunsmoke, ktorý mal len 20 sérií, by Simpsonovci mohli prekonať, ak by pokračovali zatiaľ nepotvrdenou 29. sezónou. Mohlo by sa tak stať v roku 2018, keď by sa na televízne obrazovky dostala jej 16. časť.
V januári 2017 plánujú tvorcovia projektu odvysielať zatiaľ najdlhšiu epizódu. Mala by trvať hodinu a ukázať by sa v nej malo veľa známych osobností. V špeciálnom diele sa predstaví pán Burns, ktorého podvedie vplyvná hudobná osobnosť a bude potrebovať pomoc od Homera, Barta či rappera Jazzyho Jamesa.
Tvorcom žltej rodinky, ktorú tvoria Homer, Marge, Bart, Líza a Maggie, je Matt Groening. Seriál od svojho vzniku získal 31 cien Primetime Emmy, rodina má tiež hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy a Homerov výkrik D’oh! sa v roku 2001 dostal do Oxfordského slovníka anglického jazyka. Vysielajú ho vo viac ako sto krajinách a je preložený do päťdesiatich jazykov. V roku 2007 sa do kín dostala aj snímka s názvom Simpsonovci vo filme.

Amerického herca a filmára Jamesa Franca zažaloval istý fotograf, ktorý tvrdí, že ho 38-ročný rodák z Palo Alto napadol. K incidentu údajne došlo ešte v októbri 2014 počas koncertu speváčky Lany Del Rey na cintoríne Hollywood Forever Cemetery v Los Angeles.
David Tonnessen v žalobe tvrdí, že fotografoval na spomínanom koncerte, keď si všimol, že Franco "sa démonicky smeje". Následne ho herec údajne napadol, pričom ho udrel hlavou do brucha. Tonnessen uviedol, že po náraze spadol na zem, pričom Franco so smiechom odišiel preč. Fotografa neskôr museli hospitalizovať s fyzickými aj psychickými problémami. Teraz chce súdnou cestou získať od herca bližšie nešpecifikované odškodné.
James Edward Franco sa preslávil ako Harry Osborn vo filmoch o Spider-Manovi (2002, 2004 a 2007). Okrem toho si zahral napríklad aj v snímkach Milk (2008), Pineapple Express (2008), Jedz, modli sa, miluj (2010), Vytie (2010), Zrodenie planéty opíc (2011), Princ a pruďas (2011), Spring Breakers (2012), To je koniec ! (2013), Cesta do krajiny Oz (2013) či Všetko bude v poriadku (2015). V roku 2002 získal Zlatý glóbus za stvárnenie titulnej úlohy v biografickom televíznom filme James Dean (2001). Za herecký výkon v dráme 127 hodín (2010) ho nominovali na Oscara, Zlatý glóbus, cenu BAFTA či Satellite Award. Ako režisér debutoval v roku 2005 filmami The Ape a Fool's Gold, no výraznejšie zapôsobil až o pár rokov neskôr snímkami Sal (2011) či Božie dieťa (2013).

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.