24. 10. 2016

Zomrel Steve Dillon

Zomrel Steve Dillon

Steve dillon 2015.jpgPreacher, about a minister who is possessed, recently became a TV series starring Dominic Cooper.

Vo veku 54 rokov zomrel anglický komiksový ilustrátor Steve Dillon. Smutnú správu oznámil v sobotu umelcov brat Glyn, podľa ktorého spoluautor obľúbeného komiksu Preacher naposledy vydýchol v New Yorku. "S ľútosťou potvrdzujem úmrtie Stevea, môjho veľkého brata a hrdinu. Bude nám veľmi chýbať," dodal prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter. Príčina úmrtia zatiaľ nie je známa.
Steve Dillon sa narodil v roku 1962 v anglickom meste Luton. Kariéru ilustrátora odštartoval iba ako 16-ročný, keď nakreslil Nicka Furyho do marvelovského The Incredible Hulk Weekly. V 80. rokoch začal prispievať do britského komiksu Warrior či Doctor Who, v ktorom sa zaslúžil o vznik Absloma Daaka. Nasledovali britský komiks 2000AD a Dillonove známe ilustrácie Sudcu Dredda. Medzinárodne sa však preslávil až v 90. rokoch, a to vďaka spomínanému Preacherovi, ktorého vytvoril spolu s Garthom Ennisom. Komiks sa stal tento rok predlohou rovnomenného seriálu, v ktorom účinkujú Dominic Cooper či Ruth Negga. Dillon a Ennis sa spoločne postarali aj o novšie ilustrácie antihrdinu Punishera, vrátane komiksu The Punisher: Welcome Back, Frank z rokov 2000 až 2001.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.