25. 11. 2016

EFFIE Awards Slovakia 2016

EFFIE Awards Slovakia 2016

Najoceňovanejšia kampaň tohtoročného klinca získala ďalšie ocenenie - Zlatú EFFIE v národnej súťaži efektivity marketingovej komunikácie. Agentúra Wiktor Leo Burnett sa stala Agentúrou roka.


Do 18. ročníka EFFIE Awards Slovakia 2016, národnej súťaže výnimočného marketingového myslenia organizovanej Klubom reklamných agentúr Slovenska, sa zapojilo 9 agentúr s 15 prácami. Najviac prác bolo prihlásených do kategórie FMCG – potraviny a nápoje, kategórie Finančné služby – Banky a kategórie Telekomunikačné služby. Na shortlist postúpilo 6 kampaní a 3 z nich premenili shortlist na kov.



Víťazi boli odhalení počas včerajšieho slávnostného odovzdávania cien EFFIE Awards Slovakia 2016 a Agentúra roka 2016 v Bokovke v Ružinove. Bronzovú EFFIE 2016 si odniesla agentúra MUW Saatchi&Saatchi za kampaň Juro pre klienta Slovak Telekom a Istropolitana Ogilvy za kampaň Peťa Polnišová skúša produkty VÚB za vás pre VÚB banku. Najefektívnejšou kampaňou roka a zároveň kampaňou, ktorá si odniesla z tohtoročnej EFFIE najvyššie ocenenie – Zlatú EFFIE 2016, sa stala kampaň Zlatý Bažant ´73 z dielne Wiktor Leo Burnett pre klienta Heineken.



„Zlatá EFFIE je opäť, tak ako aj minulý rok dôkazom, že kreativita a efektivita kráčajú ruka v ruke a brilantné nápady sú nutnosťou pre značky, ktoré chcú byť na trhu úspešné,“ hovorí k oceneniu prezident KRASu Róbert Slovák. Kampaň bodovala napríklad aj na tohtoročnom Zlatom klinci, kde získala 7 ocenení.



Pozrite si kompletný zoznam ocenených prác EFFIE Awards Slovakia 2016:

Ocenenie Názov kampane Agentúra Klient Kategória

ZLATO Zlatý Bažant ´73 Wiktor Leo Burnett Heineken Slovensko FMCG - potraviny a nápoje
BRONZ Juro MUW Saatchi & Saatchi Slovak Telekom Telekomunikačné služby
BRONZ Peťa Polnišová skúša produkty VÚB za vás Istropolitana Ogilvy VÚB banka Finančné služby - Banky
SHORTLIST Rozprávajme sa viac Triad Advertising O2 Slovensko Telekomunikačné služby
SHORTLIST Fofola: Dáš si Meflón? Zaraguza Kofola FMCG - potraviny a nápoje
SHORTLIST Pohostinstvo`73 Zaraguza Heineken Slovensko Media Inovations / Events


Počas galavečera bolo udelené aj ocenenie Agentúra roka, ktoré získala najúspešnejšia slovenská agentúra posledného roka. Do hodnotenia sa rátajú ocenenia zo zahraničných súťaží, z domácich súťaží a tiež umiestnenie v rebríčku TAAS (ekonomický rebríček agentúr). Poslednou súťažou, ktorá do hodnotenia vstúpila, bola práve slovenská EFFIE, ktorá rozhodla o konečnej podobe rebríčka. Tretie miesto získala agentúra Made by Vaculik, druhé miesto obsadila Zaraguza. Agentúrou roka 2016 sa stal Wiktor Leo Burnett.