24. 11. 2016

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Trnava bude mať po rokoch opäť svoje vlastné rádio. Pod značkou Trnava Roks ho rozbieha Dušan Vančo, niekdajší šéf verejnoprávneho Rádia_FM, neskôr programový riaditeľ Europy 2. Vysielať začne počas letných mesiacov budúceho roka na frekvencii 103,9 MHz.
"Trnavské rádio je moja dlhoročná ambícia a som rád, že tento koncept môžem v rodnom meste spoločne s priateľmi realizovať," pre TASR uviedol Vančo. Technickým riaditeľom je Pavol Jurák, ktorý mal v minulosti na starosti výstavbu štúdia a technické zabezpečenie vysielania Rádia Piešťany. Tím uzatvára Erik Petlák, hudobník a producent vydávajúci na rešpektovanom britskom vydavateľstve Ram Records.
"Trnavčania si pamätajú vôňu roksových lízaniek z Figara, ktoré boli pre mesto charakteristické. S touto pozitívnou emóciou Trnava Roks narába," dodal Vančo. Hudobný formát stanice však nebude rockový, jeho detaily nový vysielateľ plánuje prezradiť na webe www.roks.sk. "Web má šesť krokov, ktorými až do momentu spustenia vysielania odhalíme viac detailov zo zákulisia rádia," povedal. Ambíciou je priniesť do Trnavy rozhlasovú stanicu, ktorá bude lokálna, no nemá nadväznosť na niekdajšie trnavské rádiá. Sídliť bude v centre mesta. Počíta aj so slovnými programami, tiež so spoluprácou s kultúrnym centrom Malý Berlín.
V Trnave od roku 1993 fungovalo Rádio T, ktoré sa neskôr zmenilo na Rádio Forte. Zaniklo v roku 2004.

Copyright © TASR 2016