10. 12. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký dramaticko-fantazijný seriál Kráľovstvo (2013) skoční po štvrtej sezóne. Jeho koniec oznámili predstavitelia televízie CW krátko po tom, čo tvorcovia začali s nakrúcaním finálovej epizódy. Spomínaná posledná séria historického projektu bude mať 16 častí, pričom prvú odvysielajú 10. februára a poslednú pravdepodobne v júni.
Kráľovstvo sleduje francúzsku a škótsku panovníčku Máriu I. Stuartovú počas jej života na francúzskom kráľovskom dvore s manželom Františkom II. Za projektom plným tajomných udalostí, politiky, intríg a lásky stojí producentská dvojica Laurie McCarthy a Stephanie SenGupta. Hlavnú hrdinku stvárnila Adelaide Kane, Františka II. si zahral Toby Regbo a ako jeho matka Katarína Medicejská sa predstavila Megan Follows. Okrem nich si v seriáli zahrali napríklad aj Torrance Coombs, Celina Sinden, Anna Popplewell, Caitlin Stasey, Alan van Sprang, Rachel Skarsten, Rossif Sutherland či Amy Brenneman.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Spoločnosť 21st Century Fox, ktorá patrí mediálnemu magnátovi Rupertovi Murdochovi, chce prevziať celú európsku televíznu stanicu Sky, kde vlastní podiel vyše 39 %.
Sky dnes oznámil, že s Foxom uzatvorili predbežnú dohodu o kúpe zostávajúceho podielu za 10,75 GBP (12,81 eura) za akciu. Zmluva hodnotí Sky na 18,5 miliardy GBP. Niektoré podmienky akvizície ešte nie sú uzatvorené a nie je isté, či vôbec k transakcii dôjde.
Murdoch sa už pred niekoľkými rokmi snažil získať úplnú kontrolu nad Sky, no v roku 2011 sa akvizícia dostala na vedľajšiu koľaj. Príčinou bolo odhalenie, že jeho britské médiá odpočúvali telefóny celebrít, politikov aj príbuzných obetí zločinov, ktoré otriaslo britskou politickou a mediálnou scénou.
Akcie Sky na londýnskej burze po oznámení vzrástli o viac než 25 % na 10,40 GBP.

Copyright © TASR 2016