13. 12. 2016

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Verejnou obchodnou súťažou chce samospráva Rimavskej Soboty vybrať regionálnu televíziu, ktorá bude počas budúceho roka vysielať priame prenosy a záznamy z rokovania mestského zastupiteľstva. Podľa slov primátora Jozefa Šimka bude kritériom najnižšia cena.
"Vlani sme uzavreli dohodu s TV LocAll, keďže ponuku zo strany TV Rimava sme vtedy ešte nemali. Dnes je situácia iná. Jednoznačne to budeme riešiť tak, že vypíšeme verejnú obchodnú súťaž a vyberieme toho, kto bude lacnejšie vysielať," konštatoval s tým, že samospráva v tejto súvislosti oslovila tri televízie, dve z Rimavskej Soboty a jednu z Tornale.
Podľa poslanca Viliama Vaša je konkurenčný boj medzi televíziami správny a žiaduci, pričom rozhodnúť by mali diváci. "Ja by som preto možno ani nerobil nejakú verejnú obchodnú súťaž, ale skôr to nechal na divákov, ktorá televízia bude lepšia," uviedol s tým, že mesto by napríklad obidvom mohlo dávať zákazky.
O financiách na televízne vysielanie hovorili poslanci aj v rámci rozpravy pri schvaľovaní mestského rozpočtu na rok 2017 a viacerým sa zdali vysoké. "Bol som prekvapený z nárastu nákladov na televíziu. Ešte pred pár rokmi sme sa pohybovali na úrovni 5500 až 8000 eur ročne, teraz je to 26.000 eur," podotkol v tejto súvislosti poslanec Ivan Hazucha a podobný názor mal aj Vaš. "Dosť veľa je už 26.000 eur. Pamätám, sa keď to bolo nejakých 2000, 4000, 6000 eur a postupne sme vyšli až na túto sumu," poznamenal.

Copyright © TASR 2016