22. 12. 2016

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

S požiadavkou na zabezpečenie vysielania od januára „zrušených" programov sa nájomníci bytových domov vo vlastníctve mesta obrátili na Bytový podnik mesta Košice (BPMK). Ako informoval Miroslav Sambor z košického magistrátu, mesto sa preto rozhodlo vyjsť v ústrety seniorom, ktorí bývajú v mestských malometrážnych bytoch, a príjem týchto programov pre nich zabezpečí. V 682 malometrážnych bytoch, ktoré sú vo vlastníctve mesta, žije v súčasnosti viac ako tisíc seniorov.
Od 1. januára 2017 totiž nebudú až tri televízne programy dostupné tak ako doposiaľ voľne, cez antény. Ako informoval Sambor, BPMK nechá prekonvertovať doterajší systém na satelitný v bytových domoch: Herlianska 79 – 85, Popradská 72, Adlerova 4, Golianova 30 – 33, Južná trieda 23 – 27, Šoltésovej 11, 13, Vojvodská 2,4, Mlynárska 1,5 a Zborovská 1, 7.
Podľa informácií z BPMK vzhľadom na blížiace sa vianočné sviatky, vybavovanie oficiálnych súhlasov, ale i samotnej náročnosti prác, k zrealizovaniu zákazky by malo dôjsť najskôr v prvom januárovom týždni budúceho roka. Prioritou sú malometrážne domy na Južnej triede, Šoltésovej, Vojvodskej, Mlynárskej a Zborovskej ulici.
Bytové domy Sládkovičova 3 a Vodárenská 14 nie sú zahrnuté v tomto rozšírení bytových staníc. Sládkovičovu čaká rekonštrukcia, byty na Vodárenskej ulici sa po rekonštrukcii momentálne prideľujú občanom a všetky rozvody pre poskytovateľov prenosu signálu TV a internetu sú tam už urobené.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.