17. 1. 2017

Cena Š. Mašlonku 2016

Cena Š. Mašlonku 2016

Cenu Štefana Mašlonku za kvalitu služieb pre akreditovaných novinárov dostali od vedenia KŠR SSN organizátori bratislavských ME v krasokorčuľovaní a pracovníci tlačového strediska na pretekoch Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v Jasnej.

Klub športových redaktorov Slovenského syndikátu novinárov (KŠR SSN) udelil za rok 2016 dve Ceny Štefana Mašlonku. Obe sa dostali do rúk organizátorom významných športových podujatí, ktoré v roku 2016 boli na území Slovenska. Cenu Štefana Mašlonku za kvalitu služieb pre akreditovaných novinárov dostali od vedenia KŠR SSN organizátori bratislavských ME v krasokorčuľovaní a pracovníci tlačového strediska na pretekoch Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v Jasnej.
Trofej s menom legendárneho rozhlasového reportéra, novinára a gestora tlačových stredísk na mnohých významných medzinárodných súťažiach a šampionátoch na území bývalého Československa už dve desaťročia udeľuje KŠR SSN podľa vzoru Medzinárodnej asociácie športovej tlače (AIPS). Hrdiť sa ňou môžu organizátori, ktorí podľa referencií akreditovaných novinárov pripravili počas športovej akcie najkvalitnejšie tlačové služby. Za minulý rok k nim patrila aj Janka Tuhá, ktorá pomáhala v tlačovom stredisku bratislavských ME v krasokorčuľovaní. Svojou prácou tiež prispela k spokojnosti približne 200 novinárov z mnohých krajín sveta, medzi ktorými nechýbali ani zástupcovia médií z Japonska, Číny či Kórejskej republiky.
"Za šestnásť rokov novinárskej práce som si myslela, že najťažšou vecou v našej profesii je zabezpečiť kvalitné spravodajstvo pre čitateľa a poslucháča, ktorý vie byť k našej práci veľmi kritický. Po šampionáte v Bratislave, počas ktorého som bola na druhej strane barikády, som pochopila, že najťažšie je vytvoriť novinárovi na veľkom medzinárodnom podujatí také služby, s ktorými by bol spokojný. To je fakt ťažká robota a veľká výzva, ktorú sme všetci v organizačnom výbore prijali za svoju. V podobnom duchu sa vyjadril aj Maroš Sýkora, ktorý mal patronát na tlačovými službami počas pretekov Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní žien v Jasnej. Šéfoval skupine ľudí, ktorá mala na starosti servis a služby pre približne 200 novinárov z desiatich krajín. Aj vďaka ich nasadeniu išiel zo Slovenska do sveta signál o tom, že dokážeme na vysokej medzinárodnej úrovni zorganizovať aj tie najväčšie športové podujatia.
Súčasťou slávnosti, ktorú KŠR SSN zorganizoval v Národnom tenisovom centre (NTC) v Bratislave, bola aj oficiálna gratulácia najstaršiemu slovenskému športovému novinárovi Jozefovi Kšiňanovi, ktorý sa 3. januára 2017 dožil deväťdesiatky. K životnému jubileu mu gratulovali nie iba predseda KŠR SSN Tomáš Grosmann, čestný prezident SOV František Chmelár, ale aj Športová legenda Marianna Némethová - Krajčírová. Ku gratulantom sa veľkým potleskom pridali aj všetci prítomní zástupcovia slovenských médií.

Od roku 2000 má cena týchto držiteľov:

2000: Závodisko Bratislava a basketbalový klub SCP Ružomberok.
2001: ME v krasokorčuľovaní a Slovenský tenisový zväz (STZ).
2002: ME vo vodnom slalome v Čunove a STZ.
2003: Svetový pohár v biatlone v Osrblí a hádzanársky klub MŠK Považská Bystrica.
2004: STZ za daviscupový zápas Slovensko - Nemecko.
2005: cyklistické preteky Okolo Slovenska a STZ za daviscupové zápasy a turnaj Tatra banka Open.
2006: MFK Ružomberok za zápasy futbalovej Ligy majstrov.
2007: Atletický most v Dubnici nad Váhom.
2008: STZ za daviscupový zápas Slovensko - Srbsko.
2009: MŠK Hlohovec za hádzanárske podujatia.
2010: MŠK Žilina za zápasy skupinovej fázy Ligy majstrov vo futbale.
2011: majstrovstvá sveta vo vodnom slalome v Čunove.
2012: Slovenský futbalový zväz za kvalifikačné zápasy ME hráčov do 21 rokov.
2013: majstrovstvá Českej a Slovenskej republiky v cestnej cyklistike a Medzinárodný maratón mieru.
2014: ČSOB Bratislava Marathon.
2015: Slovenský tenisový zväz za turnaj Slovak Open.
2016: majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní v Bratislave a Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní v Jasnej.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.