11. 1. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

V pripravovanom spin-offe show Carpool Karaoke, ktorý ponúkne spoločnosť Apple Music, sa predstaví 16 moderátorov a moderátoriek. Počas konferencie Television Critics Association to prezradil Ben Winston, výkonný producent programu The Late Late Show with James Corden, ktorého súčasťou je Carpool Karaoke.
V populárnom segmente účinkujúci spievajú známe skladby počas jazdy v aute, pričom moderátorom je spomínaný James Corden. V nových epizódach sa predstavia Billy Eichner s kapelou Metallica, Chelsea Handler s Blakeom Sheltonom, Seth MacFarlane s Arianou Grande, John Legend s Aliciou Keys, Taraji P. Henson a Michael Strahan s Jeffom Gordonom, ale aj Corden s Willom Smithom a ďalší. "Bolo to veľmi rýchle rozhodnutie. Jamesov výkon je špeciálny, ojedinelý. Bolo by nezmyselné urobiť televízny seriál, snažiť sa kopírovať túto show. Páčila sa nám myšlienka nakrútiť 16 samostatných špeciálov," objasnil výkonný producent Eric R. Pankowski. Spomínaný Winston dodal, že do programu sa chcelo zapojiť niekoľko filmových hviezd, no tento nápad sa tvorcom nepozdával a rozhodli sa urobiť nové epizódy v spolupráci s Apple Music.
V Carpool Karaoke sa už ako hostia predstavili napríklad Lady Gaga, Red Hot Chili Peppers, Britney Spears, Selena Gomez, Jennifer Lopez, Adele, Stevie Wonder, Elton John, Chris Martin z Coldplay či prvá dáma Spojených štátov amerických Michelle Obama.



Britská televízia Sky Atlantic zverejnila prostredníctvom služby YouTube trailer miniseriálu Guerrilla. Minútová ukážka predstavuje zamilovaný pár, ktorý v 70. rokoch minulého storočia v Londýne oslobodí politického väzňa a vytvorí radikálnu podzemnú bunku s cieľom posilnenia vplyvu etnických menšín. V úlohách ústrednej dvojice sa predstavia Freida Pinto a Babou Ceesay a okrem nich si v projekte zahrajú aj Rory Kinnear, Zawe Ashton či Idris Elba, ktorý je zároveň jedným z jeho výkonných producentov. 
Novinka bude mať šesť epizód, pričom scenár väčšiny z nich napísal John Ridley. Ten aj režíroval prvé dva a posledný diel. O zvyšné epizódy sa postaral Sam Miller, ktorý sa podieľal napríklad na seriáli Luther (2010 - 2015) v hlavnej úlohe so spomínaným Elbom. Seriál bude mať vo Veľkej Británii premiéru 13. apríla, v USA ho zase bude od 16. apríla vysielať televízia Showtime.


©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Obnovený cyklus GEN, ktorý sa na obrazovku Slovenskej televízie (ČT) vracia po 15 rokoch, začne portrét speváčky Hany Zagorovej. Štvrtá séria portrétov mimoriadnych slovenských osobností Galéria elity národa odštartuje 15. januára. Režisérom dokumentu o Zagorovej je autor projektu GEN Fero Fenič.
"Pán režisér mi hovoril, že to nie je prehliadka profesijných úspechov, a chcel natočiť niečo, čo ešte nikto nenakrútil. V Českej televízii pod mojím menom našiel osemnásť set odkazov a povedal, že už všetko bolo natočené. Takže trval na tom, aby sme urobili niečo , čo som ešte netočila, "povedala ČTK Zagorová. Divák sa tak nedozvie nič o tom, že natočila vyše 800 pesničiek a predala viac ako 11 miliónov platní, ale zato sa zistí, že už 40 rokov nešla električiek.
Réžia jednotlivých dielov sa ujmú predné tvorcovia na čele s Janom Hřebejkom, Petrom Zelenkom, Karlom Smyczka, Vladimírom Michálkom, Terezou Kopáčová, Jiřím Strachom, Petrom Nikolaev, Jaroslavom Brabcom, Radimom Špačkom, Romanom Vávra, Viktorom Polesným, Vladimírom Morávkom alebo Jiřím Mádlom. Réžia dokumentárneho formátu sa vôbec prvýkrát ujmú napríklad výtvarník David Černý, divadelné režiséri Dan Špinar a Jakub Špalek, herec Jan Budař, jazzman Martin Kratochvíl a ďalšie.
Diváci uvidia napríklad portréty hercov Viktora Preissa a Jozefa Somra, politika Petra Pitharta, jadrovej fyzičky Dany Drábovej, hudobníka Davida Kollera, političky Madleine Albrightovej alebo potomka šľachtického rodu Zdeňka Sternberga.
Prvý diel cyklu GEN sa v ČT objavil 4. januára 1993 a bol venovaný vtedajšiemu predsedovi vlády a neskoršiemu prezidentovi Českej republiky Václavovi Klausovi. V ďalších dieloch GEN predstavil celkom 284 osobností, ktoré v rôznych oblastiach dosiahli výsledkov prekračujúcich hranice našej krajiny. GEN sa tak stal najrozsiahlejším dokumentárnym projektom ČT.
GEN je skratkou Galéria elity národa. "Pojem elita stále nie je v Čechách vnímaný tak pozitívne ako inde vo svete a nepodarilo sa ho ešte úplne rehabilitovať," uviedol vedúci projektu Fenič. "Snažíme sa nevšímať si momentálnych ideových kritérií a vyberať ľudí hodné tejto kategórie, osobnosti, ktorých činy a zručnosti boli už zhodnotené časom a sú neprehliadnuteľné svojou trvanlivosťou. Aj keď zároveň tiež usilujeme o čo najreprezentatívnejšie prierez spoločnosťou, chceme čo najdôkladnejšie strážiť stopu, ktorú daná osobnosť trvalo zanecháva v novodobých dejinách tohto národa, "dodal.


Copyright © ČTK 2017