9. 1. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
 


Tvorcovia seriálu Santa Clarita Diet zverejnili prvý teaser trailer projektu. V 30-sekundovom videu sa predstavila herečka Drew Barrymore, ktorá rozpráva o svojej novej diéte. Tá "je iná, ako ostatné diéty, pretože môžem jesť kohokoľvek chcem a jem len jedlá, ktoré si to zaslúžia". Seriál s prvkami čiernej komédie uvedie spoločnosť Netflix 3. februára.
V novinke, ktorá bude mať desať epizód, sa okrem 41-ročnej Barrymore predstaví napríklad aj Timothy Olyphant. Dej sa bude zameriavať na manželov Sheilu a Joela Hammondovcov (Barrymore a Olyphant), ktorí vychovávajú dcéru Abby v podaní Liv Hewson. Ich životy zmení smrť Sheily, ktorá po tom, ako sa vráti medzi živých, túži po ľudskom mäse. O scenár sa postaral Victor Fresco. Barrymore a Olyphant sú tiež výkonnými producentmi.


Americké digitálne štúdio CW Seed pripravuje animovaný seriál Constantine, inšpirovaný príbehmi o rovnomennom komiksovom antihrdinovi z dielne DC Comics. Projekt by mal mať päť až šesť desaťminútových epizód. Premiéra je naplánovaná na televíznu sezónu v rokoch 2017/2018. Výkonnými producentmi animovanej série sú David S. Goyer, Greg Berlanti a Sarah Schechter.
Hlas titulnej postave prepožičia waleský herec Matt Ryan. Ten sa už ako lovec démonov John Constantine predstavil v hranom seriáli Constantine (2014 - 2015) televízie NBC, ktorého spolutvorcom je spomínaný Goyer, a v crossoverovej epizóde vo štvrtej sezóne seriálu Arrow (2012) s názvom Haunted. Všetkých trinásť epizód spomínaného hraného projektu momentálne ponúka CW Seed na svojej webstránke. John Constantine je muž bojujúci so svojou vierou prenasledovaný hriechmi minulosti, z ktorého sa stane ochranca ľudstva pred silami temnoty. V projekte NBC bol britským exorcistom a detektívom špecializujúcim sa na okultizmus, ktorý svoje dni trávi lovením nadprirodzených bytostí. V komiksoch sa objavuje od roku 1985. Na filmovom plátne ho v mysterióznom hororovom fantasy Constantine (2005) stvárnil Keanu Reeves.

Akčné seriály Arrow (2012), The Flash (2014), Supergirl (2015) a Legends of Tomorrow (2016), ktoré sú inšpirované komiksami z dielne DC Comics, budú pokračovať aj v ďalšej televíznej sezóne. V nedeľu to na mediálnom turné Television Critics Association potvrdil prezident televízie The CW Mark Pedowitz. Spomínaný Arrow bude v sezóne 2017/2018 pokračovať šiestou sériou, The Flash štvrtou a Supergirl a Legends of Tomorrow tretími sériami.
Televízia The CW okrem menovaných projektov do ďalšej sezóny obnovila tiež mysterióznu fantasy drámu Hrozba z temnoty, ktorá je ich najdlhším pôvodným seriálom. Projekt, ktorý odštartoval v roku 2005 sa na televízne obrazovky vráti trinástou sezónou. Pokračovať budú tiež dva novšie projekty - komediálna dráma Jane the Virgin (2014) a hudobná komédia Crazy Ex-Girlfriend (2015). Prvý menovaný projekt bude pokračovať štvrtou sezónou, druhý zase treťou.

Poľská vládna strana Právo a spravodlivosť (PiS) dnes oznámila, že upustí od svojho plánu obmedziť prístup novinárov do Sejmu, dolnej komory poľského parlamentu. Lídrov opozície zároveň vyzvala na dialóg.
Oba tieto kroky by mohli viesť k riešeniu patovej situácie v parlamente aj celkovej politickej krízy v krajine, analyzuje agentúra Reuters.
Predsedu poľského Senátu, hornej komory parlamentu, Stanislaw Karczewski novinárom povedal, že PiS pozvala opozičných lídrov na rokovanie, ktoré by sa malo konať dnes popoludní.
"Chceme ukončiť túto krízu zmierlivým spôsobom... Chceme, aby obe strany o krok ustúpili," povedal Karczewski, nijaké ďalšie podrobnosti o stretnutí však neuviedol. Či sa na ňom zúčastní aj Občianska platforma (PO), najsilnejšia poľská opozičná strana, nebolo bezprostredne jasné.
Kontroverzný návrh vlády, na základe ktorého by do Sejmu malo prístup iba niekoľko novinárov, pričom záznamy rokovaní, schôdzí a hlasovaní by mohlo zhotovovať len päť vybraných televíznych staníc, vyvolal ešte v decembri v Poľsku rozsiahle demonštrácie. Vyústil zároveň do protestu opozičných poslancov, ktorí okupovali zasadaciu miestnosť Sejmu.
Napätie medzi tamojšou vládou a opozíciou sa ešte viac vyhrotilo po tom, ako PiS v decembri presunula hlasovanie o rozpočte na rok 2017 zo zasadacej miestnosti do inej sály Sejmu. Opozícia takýto postup považovala za nezákonný a dožadovala sa nového hlasovania.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.