10. 2. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Stredoeurópska mediálna skupina Central European Media Enterprises Ltd. (CME) v štvrtom kvartáli dosiahla čistý zisk v sume 21,1 mil. USD, čo predstavovalo 6 centov na akciu. Čisté tržby mediálnej spoločnosti za október až december sa zvýšili o 6 percent na úroveň 207,1 mil. USD. Prevádzkový zisk firmy pred odpismi (OIBDA) v záverečnom kvartáli vlaňajška posilnil o 9 percent na 61,3 mil. USD.
Spoločnosť ďalej vo štvrtok informovala, že za celý minulý rok skončila v strate 180,3 mil. USD čiže 1,28 USD na akciu. Tržby CME za vlaňajšok boli v sume 638 mil. USD. Príjmy spoločnosti z televíznej reklamy sa vlani zvýšili o 5 percent. Motorom ich rastu bolo zlepšenie v štyroch zo šiestich krajín, v ktorých podniká, vrátane troch najväčších trhov, a to Českej republiky, Rumunska a Slovenska. Prevádzkový zisk firmy pred odpismi (OIBDA) za celý minulý vzrástol o 22 percent na 150 mil. USD.
Central European Media Enterprises prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r. o. CME informovala, že touto transakciou sa stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza - Slovakia, spol. s r. o. ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.



Minister financií Andrej Babiš zaslal Rade Českej televízie sťažnosť na reportáže, týkajúce sa jeho nákupu dlhopisov v reláciách 168 hodín a Reportéri ČT. Autori podľa neho porušili kódex ČT. Podľa serveru novinky.cz stiahol svoju požiadavku na pracovnoprávne postih redaktorov.
Česká televízia sa podľa vicepremiéra vo svojich reportážach zachovala neobjektivne a nevyvážene, píše sa v texte sťažnosti zverejnenej na serveri Forum24.
Premiér B.Sobotka (ČSSD) na twitteri sťažnosť vicepremiéra skritizoval, opoziční ODS ju označuje za nehoráznosť.



Zdroj: ČT TXT