22. 2. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Spoločnosť Yahoo súhlasila s tým, že cena, za ktorú predáva firme Verizon časť svojho majetku, sa zníži o 350 mil. USD. Pôvodne sa dohodli na cene 4,8 mld. USD. Dôvodom zníženia ceny je to, že v rokoch 2013 a 2014 pri útokoch hackerov mohli uniknúť osobné informácie z vyše 1 mld. užívateľských účtov na Yahoo. Firma Yahoo však o útokoch informovala až vlani v septembri a v decembri. Revidovaná dohoda, ktorú zverejnili v utorok, zmiernila obavy investorov z toho, že Verizon Communications Inc. bude žiadať zníženie ceny o najmenej 1 mld. USD, alebo transakciu úplne zruší.
Medzery v bezpečnosti vyvolali obavy, že ľudia by mohli obmedziť používanie elektronickej pošty Yahoo a iných digitálnych služieb, ktoré Verizon kupuje. Menej užívateľov by znamenalo menšiu hodnotu služieb Yahoo, pretože sa tým redukujú príležitosti na reklamu, čo bol hlavný dôvod, pre ktorý Verizon pred siedmimi mesiacmi uzavrel dohodu a kúpe majetku Yahoo. Yahoo tvrdí, že užívatelia jeho služieb zostali lojálni. Na trhu digitálnej reklamy v súčasnosti dominujú firmy Google a Facebook, ale Verizon verí, že existuje priestor pre rast.

Waleský herec Iwan Rheon sa predstaví v pripravovanom seriáli Inhumans spoločnosti Marvel. Oznámil to výkonný producent Marvel Television Jeph Loeb. "Iwanova schopnosť byť šarmantný, šibalský aj nepredvídateľne nebezpečný je presne to, čo sme pre túto postavu potrebovali. Sme nadšení, že je s nami," povedal Loeb pre webstránku marvel.com. Rodák z Carmarthenu si zahrá hlavnú rolu, člena kráľovskej rodiny Maxima, ktorý je oddaný ľuďom Attilanu a najmä svojmu bratovi - kráľovi, napriek tomu, že sám túži po korune.
"Maximus je zložitá postava. Je zároveň sympatický, roztomilý, tragický i zlý. Teším sa, že máme niekoho tak výrazne talentovaného ako je Iwan," dodal výkonný producent a tvorca seriálu Scott Buck.
Seriál sleduje rasu superľudí s rozmanitými schopnosťami a približuje tiež vzostup najväčšieho hrdinu z radov Inhumans Black Bolta. Prvý raz sa títo hrdinovia objavili v komiksoch v roku 1965. Odvtedy sa stali jednými z najznámejších a najobľúbenejších postáv zo sveta marvelovských komiksov. Prvé dve epizódy Inhumans budú od 1. septembra dva týždne premietať ako minifilm v amerických kinách IMAX a koncom septembra sa seriál dostane do televízneho vysielania ABC.
Tridsaťjedenročný Iwan Rheon je známy najmä ako Simon Bellamy zo seriálu Misfits (2009 - 2013), kde účinkoval v rokoch 2009 - 2011, a Ramsay Bolton, ktorého v rokoch 2013 - 2016 stvárňoval v sérii Hra o tróny (2011). Objavil sa aj v seriáloch Caerdydd (2006), Grandma's House (2010 - 2012), Our Girl (2014) alebo Vicious (2013) a filmoch Wild Bill (2011) či Residue (2015). Ako muzikant má na konte tri EP Tongue Tied (2010), Changing Times (2011), Bang, Bang! (2013) a tiež štúdiový album Dinard, ktorý vyšiel v apríli 2015.


©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.