7. 2. 2017

RADA RTVS

RADA RTVS

Súhrnnou informáciou o vysielaní a aktivitách RTVS v súvislosti s predsedníctvom Slovenskej republiky v Rade EÚ sa zaoberala na dnešnom zasadnutí Rada RTVS. Z predloženého materiálu vyplýva, že tejto téme venovala RTVS 53 hodín špeciálneho vysielania.
Jednotka od 1. júla pravidelne zaraďovala do vysielania rozšírené hodinové vysielanie Ranných správ. Dvojka v rovnakom období odvysielala 36 vydaní relácie Predsedníctvo SR v Rade Európskej únie. Sumárne na Jednotke a Dvojke bolo odvysielaných 705 promo spotov, ktoré prostredníctvom známych osobností propagovali polročné predsedníctvo SR v Rade EÚ. V Slovenskom rozhlase (SRo) bolo realizovaných 13 hodín vysielania.
„Rada prerokovala a berie na vedomie vyhodnotenie vysielania RTVS v súvislosti s predsedníctvom SR v Rade EÚ. Konštatuje, že RTVS zvládla vysielanie v súvislosti s predsedníctvom SR po programovej aj technickej stránke na vysokej profesionálnej úrovni,“ uviedla v uznesení, ktoré predniesol jej predseda Igor Gallo.
Rada sa zaoberala aj súhrnnou situáciou o správnych konaniach vedených Radou pre vysielanie a retransmisiu (RVR) voči RTVS. V roku 2016 prebiehalo celkom 33 správnych konaní vedených RVR proti RTVS, z toho 20 proti STV a 13 proti SRo, v tom sú zahrnuté aj konania z predchádzajúcich rokov, ktoré neboli právoplatne ukončené. Z tých 33 bolo v priebehu roku 2016 ukončených 17 konaní, 14 pred RVR a tri pred príslušnými súdmi. Ku dňu 31. 12. 2016 prebieha pred RVR šesť správnych konaní, ktoré neboli ku koncu minulého roka ukončené vydaním rozhodnutia, osem z nich prebieha pred príslušnými súdmi na základe odvolania RTVS.

Copyright TASR ©2017