4. 2. 2017

RTVS Tajné životy 2

RTVS Tajné životy 2



Tajné životy 2 sa začínajú už 5. februára na Jednotke.
RTVS pripravila pokračovanie televízneho seriálu Tajné životy II. Diváci Jednotky uvidia 13 častí, pričom premiéru v dvoch častiach za sebou uvedie v nedeľu 5. februára v hlavnom vysielacom čase.
      Režisérom seriálu je Ján Sebechlebský, hlavným kameramanom Tomáš Stanek, šéfdramaturgom Jana Kákošová, scenár napísali Naďa Clontz a Soňa Čermáková Uličná. Samotná realizácia druhej série prebiehala počas štyroch mesiacov roku 2016. Prvá klapka padla 23. mája, posledná 20. septembra, celkový počet filmovacích dní sa vyšplhal na 78.
      Aj druhá séria bude výpravná a plná exteriérových scén, počas nakrúcania produkcia a štáb seriálu vystriedali viac ako 50 reálnych lokácií. Nakrúcalo sa v prostredí kaštieľa a parku v Malinove, ale aj na súde, v centrále streetworkingu, herni, na oddelení intenzívnej starostlivosti v nemocnici, v katolíckom kostole či v ubytovni na okraji Bratislavy.
      V seriáli účinkovalo 131 hercov, 686 epizódnych postáv a komparzistov. Výrobný štáb tvorilo 48 umelecko-realizačných profesií. Dokončovacie práce na seriáli prebiehali od septembra do decembra 2016. K seriálu sa vytvorila pôvodná komponovaná hudba z pera skladateľa Jana Maxiána. Aj druhú sériu bude sprevádzať ústredná pieseň speváčky Simy Martausovej Dobrý deň, to som ja.
      „Divák môže byť spokojný, že uvidí to, čo pozná, ale zároveň niečo úplne nové. Sú to príbehy, idú viac do hĺbky, myslím si, že je to viac dramatické, sú tam noví herci, nové postavy. Je to výzva, ak ide človek do druhej série, keď som šiel prvýkrát do toho seriálu, tak človek vytváral ten iluzórny svet, vlastne novú realitu. Teraz som už trocha vedel, do čoho idem, že to musí byť iné a zároveň je tu aj očakávanie diváka. Prvá časť mala odozvu aj preto, lebo to bolo o nás, o všetkých. Nikto nie sme iba dobrý alebo zlý, v každom z nás je niečo temného, túžba alebo niečo, čo zažil a nechcel zažiť, preto tá odozva,“ povedal pre TASR režisér Sebechlebský.
      V pokračovaní seriálu účinkujú Zuzana Mauréry, Ondřej Daniš, Gabriela Mihalčínová–Marcinková, Szidi Tobias, Vladimír Kobielsky, Vladimír Jedľovský, Zuzana Kanócz, Dana Pribullová, Gloria Novotná, Ady Hajdu, František Kovár, Peter Kočiš, Anna Šišková, Judit Bárdos, Matej Ďurica, Anikó Varga, Tereza Kočišová, Marcel Ochránek, Tereza Janečková, Kristína Greppelová, Judita Hansman, Pavol Šimun, Emil Horváth, Marko Igonda, Kristína Farkašová, Alex Vitáloš, Krištof Zachar a ďalší umelci.
      „Do druhej časti pribudli nové postavy a ďalší výborní herci a zaujímavé linky, myslím si, že budú prínosom pre diváka, určite obohatením seriálu, dúfam, že sa im to bude páčiť. Pre nás, ktorí sme v seriáli stabilní, to bolo, ako vrátiť sa domov, už sme vedeli, čo kde je, od začiatku sme cítili pohodu pri práci. Ja tam neprežívam teraz nejaké dramatické udalosti, som pri udalostiach, ktoré sa dejú, ale tentoraz nie som v popredí deja. Veľakrát dostávam otázky, kedy už budú tie Tajné životy, že boli veľmi dobré, rezonovalo to hlavne pred rokom,“ uviedla pre TASR Mauréry.
      Ústredným motívom druhej série budú aj naďalej osudy zamestnancov azylového domu Druhá šanca a jeho starých i nových klientok, ktoré sa snažia začať nový život bez násilia a utrpenia. Každá postava si nesie svoje tajomstvá a pocity viny či neviny: Juraj sa trápi pocitom bezmocnosti a depresie z náhlej nezamestnanosti, Dominika naďalej trpí anorexiou, nová klientka "azyláku" Karin (Zuzana Kanócz) sa vyrovnáva so skutočnosťou, že sa jej život obrátil naruby. Anička (Dana Pribullová) mlčí o tom, že ju muž týra, a Martin v sebe dusí veľké tajomstvo, ktoré súvisí s jeho minulosťou. Tvorcovia sa držia myšlienky, že moc násilia spočíva práve v jeho utajenosti za múrmi domovov či za etiketou spoločenských konvencií a zahaľovaní viny. Tajné životy II chcú i naďalej prostredníctvom silných emocionálnych príbehov tieto viny odhaľovať a tabuizované témy vystaviť verejnej diskusii.

Copyright © TASR 2017