24. 3. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Ruská speváčka Julija Samojlovová, ktorej ukrajinské úrady zakázali vstup do krajiny na tri roky, sa bude môcť zúčastniť na pesničkovej súťaži Eurovízia prostredníctvom telemostu. Oznámili to dnes výkonní producenti tohto medzinárodného podujatia, ktorého tohtoročné kolo sa bude konať v máji v Kyjeve.
Ukrajinské úrady zakázali 27-ročnej speváčke vstup na územie krajiny z dôvodu, že v roku 2015 vystupovala na Kryme, ktorý Rusko anektovalo rok predtým. Kremeľ odsúdil daný zákaz ako "absolútne nespravodlivý" a obvinil Ukrajinu zo znevažovania tejto súťaže, ktorej interné pravidlá vylučujú akékoľvek politické gestá.
"Je imperatívom, aby Eurovízia zostala očistená od politiky. Vzhľadom na okolnosti Julijinho cestovného zákazu sme považovali za dôležité, aby sa táto situácia primerane vyriešila. S ukrajinskými úradmi sme stále v kontakte a snažíme sa, aby v Kyjeve boli prítomní všetci vystupujúci," uvádza sa v stanovisku producentov.
Samojlovová trpí vzácnym ochorením svalov a od detstva je pripútaná na invalidný vozík. Vo svojej vlasti sa teší značnej popularite, v roku 2014 spievala na otváracom ceremoniáli zimných paralympijských hier v Soči. Na Eurovízii hodlá zaspievať pieseň v angličtine Flame Is Burning (Horiaci plameň) o nachádzaní ľudskej odvahy.

Copyright TASR ©2017


Americký herec, režisér a producent David Boreanaz sa predstaví v zatiaľ nepomenovanom pilotnom filme o príslušníkoch Navy SEALs. Rodák z newyorského Buffala tak nahradí Jima Caviezela, ktorý sa rozhodol od projektu odstúpiť, a to pre kreatívne nezhody s tvorcami. Novinka sa zameria na členov elitnej jednotky počas tréningu, plánovania a vykonávania najnebezpečnejších misií. Štyridsaťsedemročný Boreanaz stvárni Jasona, rešpektovaného a oddaného lídra tímu, ktorý zažil už viac než tucet podobných nasadení. Pridá sa tak k hereckému obsadeniu, ktoré tvoria A. J. Buckley, Max Thieriot, Neil Brown Jr., Toni Trucks alebo Jessica Paré.
Autorom scenára je Benjamin Cavell, režisérom Christopher Chulack. Obaja sú spolu so Sarah Timberman a Carlom Beverlym aj výkonnými producentmi, pričom na produkcii sa podieľa aj samotný Boreanaz. Projekt pripravuje CBS TV Studios.
David Boreanaz je známy ako upír Angel zo seriálu Buffy, premožiteľka upírov (1997 - 2003) a samostatnej série Angel (1999 - 2004). Od roku 2005 stvárňuje špeciálneho agenta FBI Seeleyho Bootha v krimi seriáli Kosti (2005). Predstavil sa tiež v mysterióznom filme Valentín (2001), romantickej komédii Chodím s Lucy (2002), trileri Vrana 4: Pekelný kňaz (2005), dramédii Baby, sex a iné zvrhlosti (2005) či krimitrileri Officer Down (2013). Prepožičal tiež hlas jednej z postáv v animovanej snímke Justice League: The New Frontier (2008).

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.