24. 4. 2017

BAFTA Television Craft Awards

BAFTA Television Craft Awards

V nedeľu 23. apríla v Londýne rozdali televízne ceny Britskej akadémie filmových a televíznych umení za výkony za kamerami. Dokumentárna séria Planet Earth II (2016), ktorá s deviatim nomináciami vládla zoznamu kandidátov, nakoniec získala ceny za zvuk a kameru vo faktografickej relácii. Po dve ocenenia si vyslúžili aj dramatické seriály The Crown (2016) a Nočný recepčný (2016). Prvý menovaný projekt uspel v kategóriách kostýmového dizajnu a špeciálnych, vizuálnych a grafických efektov, druhý zase v kategóriách zvuku a strihu v hranom diele.
Trofeje za réžiu a pôvodnú hudbu si na konto pripísal projekt National Treasure (2016). Sally Wainwright si prevzala už svoju piatu cenu BAFTA za scenár seriálu Šťastné údolie (2014) a druhú zase scenárista sitkomu Mum (2016) Stefan Golaszewski. Špeciálnu cenu udelili rekvizitárovi Bobbymu Waransovi a trofej za prelomový výkon dostala Mahalia Bello za réžiu televízneho filmu Ellen (2016). Udeľovanie BAFTA Television Craft Awards, ktoré moderoval herec Stephen Mangan, tradične predchádza galavečeru televíznych cien BAFTA. Ten sa uskutoční v nedeľu 14. mája.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.