17. 5. 2017

Instelcom 2017

Instelcom 2017

Študentská televízia, univerzitný elektronický časopis aj univerzitné rádio Prešovskej univerzity (PU) v Prešove bodovali v celoslovenských vysokoškolských súťažiach. TV Mediálka sa stala najlepšou študentskou televíziou, Unipo Press najlepším online študentským magazínom na Slovensku a Rádio Paf má najlepší jingel univerzitných rádií. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Prešovskej univerzity v Prešove Anna Polačková.
Študentky mediálnych štúdií PU sa ako reprezentantky univerzitnej televízie TV Mediálka zúčastnili na celoslovenskej súťaži študentských televízií Instelcom 2017, ktorú organizoval minuloročný víťaz - žilinská študentská televízia íT-éčko. Prešovská Mediálka si v konkurencii študentských televízií odniesla celkové prvenstvo, pričom bodovala aj v jednotlivých kategóriách, v ktorých získala tri prvé, dve druhé a tri tretie miesta. Úspešne si počínali aj študenti z internátneho Rádia Paf, ktoré bodovalo na celoslovenskej súťaži internátnych rozhlasových štúdií Radio Rallye 2017. Zástupcovia rádia si celkovo odniesli päť ocenení, zvíťaziť sa im podarilo v kategórii najlepší univerzitný jingel - Znieme podvedome. Získať sa im podarilo aj špeciálnu cenu Rádia Expres za reportáž UkrainUnipo.
Zástupcovia redakcie univerzitného online magazínu PU Unipo Press sa zase zúčastnili na 23. ročníku celoslovenskej novinárskej súťaže stredoškolákov a vysokoškolákov Štúrovo pero vo Zvolene. Poprední slovenskí novinári a profesori žurnalistiky hodnotili novinárske príspevky stredoškolákov a vysokoškolákov, stredoškolské a vysokoškolské časopisy a elektronické študentské magazíny. Práve túto kategóriu Unipo Press vyhral a stal sa tak najlepším online študentským magazínom na Slovensku. „Pre nás ako mladé univerzitné médium znamená ocenenie v celoslovenskej súťaži veľký úspech. Na jednej strane to vnímame ako istú formu pochvaly, na strane druhej ako záväzok na to, aby sme sa neustále zlepšovali,“ zhodnotil šefredaktor UnipoPress Pavol Kušnír.
Úspešných študentov prijal v utorok rektor univerzity Peter Kónya na neformálnom stretnutí, kde im za dosiahnuté ocenenia a šírenie dobrého mena univerzity poďakoval. „Teším sa z každého ocenenia, ktoré je prejavom toho, že máme šikovných a kvalitných študentov,“ uviedol rektor. „Som rada, že pán rektor si našiel čas a pozval nás na stretnutie, na ktorom ocenil našu prácu, ktorú robíme mnohokrát aj mimo školy, no o to s väčším zanietením. Takéto ocenenia majú pre nás veľký význam a posúvajú nás dopredu,“ uviedla programová riaditeľka TV Mediálka Lea Kútniková.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.