14. 5. 2017

S kandidátom Rezníkom má väčšina poslancov strany problém

S kandidátom Rezníkom má väčšina 
poslancov strany problém

Verejnoprávnosť Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) musí zostať zachovaná. "To je jednoznačné, od toho sa nedá cúvnuť," povedal podpredseda NR SR a predseda strany Most-Híd Béla Bugár v diskusnej relácii televízie TA3 V politike. Dodal, že RTVS za posledné obdobie urobila rôzne pozitívne zmeny. Čo tam však podľa neho ešte chýba, je to, že spravodajstvo nemôže kopírovať iné televízie, kde sa začína s tým, že kto, kedy a kde niekoho zrazil, kto havaroval, kto je mŕtvy, lebo toto nie je o verejnoprávnosti. “Verejnoprávna televízia však musí informovať o všetkom, čo môže zaujímať občanov. A tých môžu zaujímať aj autonehody. Otázne ale je, čo je dôležitejšie. Každopádne politik do toho nemá čo kecať,“ povedal Bugár.
Čo sa týka napríklad menšinového vysielania, ktoré je podľa Bugára stále nedostatočné, ako dobrý príklad uviedol Rádio Patria, kde rozhlas dostal väčší priestor a informuje o všetkom, čo je dôležité v regiónoch, ale aj o tom, čo je dôležité v politike, či z opozičnej strany, alebo z koaličnej strany.
Podpredseda NR SR sa nechcel vyjadriť ku kandidátom na post riaditeľa RTVS, len pripomenul, že niektorí kandidáti budú mať problém získať hlasy poslancov klubu Mostu-Híd. Na otázku redaktora týkajúcu sa kandidáta Jaroslava Rezníka Bugár odpovedal, že "nechce cez médiá prezentovať kritické názory Mostu-Híd na niektorých kandidátov, ale je pravda, že s kandidátom Rezníkom má väčšina poslancov strany problém."

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.