12. 6. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Anglický televízny moderátor Richard Hammond mal v sobotu pri nakrúcaní svojej automobilovej relácie vo Švajčiarsku ďalšiu nehodu. Bola to už jeho druhá vážna nehoda pri nakrúcaní relácie The Grand Tour za necelé tri mesiace. Podľa agentúry AP tentoraz havaroval pri nakrúcaní v hornatom teréne a našťastie sa mu podarilo vyskočiť z auta, ktoré vzápätí zachvátili plamene. Hammonda previezli vrtuľníkom do nemocnice v St. Gallene, má zlomenú nohu, ale "bol pri vedomí a rozprával", uvádzajú tvorcovia programu. Príčina nehody sa vyšetruje.
Koncom marca mal Hammond nehodu na motorke, pri ktorej utrpel početné zranenia. Z motorky spadol počas nakrúcania The Grand Tour tentoraz v Mozambiku, pričom po páde upadol do bezvedomia.
Hammond bol spolu s Jeremym Clarksonom od roku 2002 moderátorom populárneho motoristického programu Top Gear. Spoluprácu s projektom ukončili predvlani po tom, ako Clarkson napadol jedného z producentov programu. Následne podpísali zmluvu so spoločnosťou Amazon na tri sezóny novej relácie The Grand Tour, ktorá mala premiéru vlani 18. novembra na streamovacej službe Amazon Prime.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Na zaplatenie odškodného vo výške viac ako 88.000 šekelov (približne 22.000 eur) odsúdili v Izraeli novinára, ktorý sa dopustil trestného činu ohovárania výrokom na adresu premiéra Benjamina Netanjahua a jeho manželky Sary. Informovala o tom dnes agentúra AP.
Súd v Jeruzaleme rozhodol, že Jigal Sarna sa dopustil ohovárania, keď na svojom profile na Facebooku napísal, že Sara Netanjahuová "vykopla" svojho manžela počas hádky z auta. Sarna je redaktorom vplyvného denníka Jediot achronot, ktorý Netanjahua často kritizuje.
Netanjahuovci svedčili proti Sarnovi v marci. Novinár sa bránil tým, že pravdivosť jeho tvrdenia možno overiť u niekoľkých zdrojov. Súd však rozhodol, že jeho jediným zámerom bolo poškodiť povesť Netanjahuovcov.

Copyright TASR ©2017