15. 6. 2017

Most-Híd mrzí, že nedošlo v koalícii k dohode na mene nového generálneho riaditeľa RTVS


Most-Híd mrzí, že nedošlo v koalícii k dohode na mene nového 
generálneho riaditeľa RTVS


Most-Híd podľa predsedu poslaneckého klubu Gábora Gála mrzí, že nedošlo v koalícii k dohode na mene nového generálneho riaditeľa RTVS. Ako povedal dnes novinárom, Most-Híd navrhoval kompromis, ktorým nemal byť ani Jaroslav Rezník a ani Václav Mika. Rezník totiž prekáža Most-Híd a Mika Smeru a SNS. „Náš klub hlasoval za Miku a niektorí aj za Michala Ruttkaya. My sme navrhovali kompromis v menách Ruttkaya a Zuzany Ťapákovej. Mali sme sa dohodnúť v koalícii z týchto dvoch mien a nemuselo byť druhé kolo,“ zdôraznil Gál.
Podľa neho pred druhým kolom zasadne opäť poslanecký klub. Gál odmieta, že by v koalícii dali do súvisu voľbu šéfa RTVS a člena Súdnej rady SR, kde ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská odmieta kandidatúru Moniky Jankovskej.
Poslanec za Smer Ján Podmanický pre agentúru SITA povedal, že v klube Smeru sa dohodli na voľbe Rezníka a preto predpokladá, že poslanci volili disciplinovane. Podmanický nemá pocit, že by Most-Híd postavil voľbu riaditeľa na hranu, aby sa na nej lámala budúcnosť koalície. „Išlo o tajnú voľbu, takže nevieme, ako volili ani poslanci za Smer a ani za Most,“ dodal. Jeho stranícky kolega Ľuboš Blaha verí, že Rezník v druhom kole vyhrá. Zároveň odmietol, že by Rezníka volili aj poslanci ĽS-NS. „Nešpekuloval by som. Mňa nezaujíma ako hlasujú fašisti. Pre mňa je dôležité, že Smer hlasoval za Rezníka,“ vyhlásil.
Podľa predsedu poslaneckého klubu SNS Tibora Bernaťáka národniari rešpektujú výsledky volieb.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.