10. 6. 2017

RTVS a SPV budú spolupracovať minimálne do konca roka 2020

RTVS a SPV budú spolupracovať 
minimálne do konca roka 2020

Generálny riaditeľ RTVS Václav Mika a predseda Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš podpísali v Mlynskej doline Memorandum o vzájomnom porozumení a spolupráci medzi oboma inštitúciami do 31. 12. 2020. Dokument zahŕňa obdobie konania dvoch nadchádzajúcich paralympiád - ZPH 2018 v Pjongčangu a PH 2020 v Tokiu.

"Od nástupu pána Miku sme intenzívne spolupracovali a práve za jeho pôsobenia sa nám podarilo dosiahnuť, že z PH 2012 v Londýne bol prvýkrát odvysielaný v RTVS priamy prenos z otváracieho ceremoniálu. Následne už zo Soči 2014 a Ria 2016 boli aj športové prenosy. Som veľmi rád, že došlo k podpisu tohto memoranda, ktoré nám poskytuje záruku, že v tomto trende budeme pokračovať aj v prebiehajúcom paralympijskom cykle," uviedol predseda SPV Ján Riapoš na webe spv.sk. Zároveň dodal, že pre slovenských paralympionikov je to výborná správa, nakoľko v zahraničí sú možno vnímaní intenzívnejšie ako doma a práve priame prenosy to pomôžu zlepšiť.

Ján Riapoš venoval Václavovi Mikovi svoju čerstvú zlatú medailu z MS 2017 v stolnom tenise družstiev a knižnú pamätnicu Rio 2016, zachytávajúcu najdôležitejšie momenty zo septembrových hier. "Memorandum nadväzuje na to najlepšie v našej vzájomnej spolupráci. A keď držím v rukách túto knihu, najviac ma teší, že pri týchto udalostiach boli prostredníctvom RTVS aj naši diváci a poslucháči, ktorí mali možnosť vidieť úspechy našich úžasných osobností v paralympijskom športe," zdôraznil Václav Mika.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.