14. 6. 2017

Väčšina popredných členov Smeru asi podporuje za šéfa RTVS J. Rezníka

Väčšina popredných členov Smeru asi podporuje 
za šéfa RTVS J. Rezníka

Väčšina popredných členov Smeru-SD asi podporuje na post šéfa RTVS Jaroslava Rezníka. Uviedol to minister kultúry Marek Maďarič (Smer-SD) s tým, že predpokladá, že sa tento názor odrazí aj v rozhodnutí poslaneckého klubu. Prvé kolo voľby sa uskutoční v parlamente vo štvrtok 15. júna.
Maďarič naďalej na tento post podporuje súčasného generálneho riaditeľa Václava Miku. „Pre Václava Miku okrem jeho prezentácie hovoria aj výsledky. Preto je moja podpora jeho, lebo je tam nejaká reálna situácia, ktorú vieme zhodnotiť,“ uviedol Maďarič. Pri ďalších kandidátoch sa podľa jeho slov môžeme spoľahnúť iba na prezentácie. Za najprofesionálnejšie považuje práve projekty Miku a Rezníka.
Jeho názor na budúceho šéfa RTVS je podľa neho v Smere-SD asi ojedinelý, ale stojí si za ním. „Ja tvrdím, že nie je úplne najpodstatnejšie, kto nebude zvolený, ale kto bude zvolený a hlavne, ako sa ten človek bude správať. Ak poslanci majú presvedčenie, že toho, koho podporia, bude lepší, tak to tak urobia a uvidí sa potom podľa krokov nového riaditeľa, aká bude tá RTVS,“ dodal.
O post generálneho riaditeľa Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) sa uchádza osem kandidátov. Peter Abrahám, Richard Dírer, Fedor Flašík, Václav Mika, Jaroslav Rezník, Michal Ruttkay, Zuzana Ťapáková a Stanislav Velitzky. Ak v prvom kole nezíska žiaden z kandidátov nadpolovičnú väčšinu hlasov, najlepší dvaja postúpia do druhého kola. To sa uskutoční 22. júna.

Copyright TASR ©2017