14. 6. 2017

Zomrela Anita Pallenberg

Zomrela Anita Pallenberg

 Vo veku 73 rokov zomrela v utorok modelka a herečka Anita Pallenberg. Smutnú správu potvrdila prostredníctvom služby Instagram jej dlhoročná priateľka, herečka Stella Schnabel. Príčina úmrtia zatiaľ nie je známa.
Rodáčka z Talianska prišla do USA v 60. rokoch minulého storočia a zoznámila sa s Andym Warholom a jeho Továrňou. V roku 1965 spoznala členov kapely The Rolling Stones, pričom začala randiť s multiinštrumentalistom Brianom Jonesom. Neskôr sa však rozišli a modelka nadviazala niekoľkoročný vzťah s gitaristom Keithom Richardsom, s ktorým prežila búrlivé roky sprevádzané užívaním heroínu. Dvojica mala spolu tri deti, syna Marlona, dcéru Angelu a syna menom Tara, ktorý zomrel krátko po narodení. Okrem modelingu sa venovala aj herectvu, pričom sa objavila v snímkach ako napríklad Barbarella (1968), Dillinger je mŕtvy (1969) alebo 4:44 The Last Day on Earth (2011). V roku 1970 sa predstavila vo filme Performance po boku speváka Micka Jaggera z The Rolling Stones.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané