11. 7. 2017

MEDIA NEWS



MEDIA NEWS




Bayern Mníchov zinkasuje v nastávajúcej sezóne najviac peňazí za televízne práva zo všetkých účastníkov najvyššej nemeckej futbalovej súťaže. Z bundesligistov sa najmenej ujde klubu RB Lipsko.

V sídle bavorského klubu sa môžu tešiť v ročníku 2017/2018 na 95,84 milióna eur, ktoré do jeho pokladnice poputujú z predaja televíznych práv - z národných i medzinárodných zápasov. Na konci zoznamu je Lipsko, ktoré si prilepší o 28,78 milióna eur. Je to o 67,06 milióna menej než v prípade úradujúceho majstra.

Čísla zverejnil v pondelok magazín Kicker na základe údajov z Nemeckej futbalovej ligy (DFL). Podľa nového kľúča si 36 klubov dvoch najvyšších nemeckých súťaží rozdelí 980 miliónov eur z národného "balíka" a 206,4 milióna z medzinárodného. Po Bayerne dostane najviac Borussia Dortmund (86,50 milióna), nasleduje Schalke 04 Gelsenkirchen (76,95 milióna eur).


Deviatim novinárom odobrali akreditáciu na summit G20 v nemeckom Hamburgu. Dôvodom boli "obavy o bezpečnosť", informoval v pondelok v Berlíne hovorca nemeckej vlády Steffen Seibert. O odobratí akreditácií rozhodol Spolkový tlačový úrad v spolupráci so Spolkovým kriminálnym úradom a nemeckým ministerstvom vnútra. Celkovo sa tieto pochybnosti týkali až 32 osôb, 23 z nich sa však do Mediálneho centra summitu G20 v Hamburgu vôbec nedostavilo, informovala rakúska televízia ORF.
Na summite bolo akreditovaných vyše 4800 novinárov a zástupcov mimovládneho sektora. Akreditované osoby mali oprávnenie na vstup do tlačového centra a tiež do niektorých uzavretých oblastí v centre Hamburgu, uviedol Seibert.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. včera oznámila súhlas s predajom hlavných vysielacích operácií v Chorvátsku (Nova TV) a Slovinsku (POP TV) spoločnosti Slovenia Broadband S.à r.l. dcérskej spoločnosti United Group BV , za podmienok regulačných schválení. Očakáva sa, že transakcia sa ukončí do konca roka. Cena je 230,0 milióna EUR (približne 262,5 milióna USD).

Zdroj: CME