12. 8. 2017

Locarno International Film Festival


Locarno International Film Festival


Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt locarno film festival 2017

Hlavnú cenu tohtoročného Medzinárodného filmového festivalu (MFF) vo švajčiarskom Locarne získal dokumentárny film Mrs. Fang (Pani Fangová) čínskeho režiséra Wang Pinga. O prekvapujúcom rozhodnutí festivalovej poroty pod vedením francúzskeho filmára Oliviera Assayasa informovala dnes agentúra DPA.
      Uvedený dokument, ktorý porota vybrala ako najlepšiu spomedzi 18 snímok súťažiacich o hlavnú trofej festivalu - Zlatého leoparda, zachytáva posledné dni života starenky trpiacej Alzheimerovou chorobou. Na jeho financovaní sa podieľali nemeckí, francúzski a čínski producenti.
      Na záver jubilejného 70. ročníka MFF v Locarne boli tiež ocenení ako najlepší herci Francúzka Isabelle Huppertová, ktorá stvárnila učiteľku vo francúzsko-belgickej dráme Madame Hyde, a jej dánsky kolega Elliott Crosset Hove, ktorý zaujal úlohou v dánsko-islandskej snímke Vinterbrodre.
      Titul najlepší režisér získal tentoraz francúzsky filmový tvorca Frédéric-Jacques Ossang, a to za surreálny thriller 9 doigts.
      Tohtoročný filmový festival v Locarne, ktorý sa začal 2. augusta, vyvrcholí dnes večer slávnostným odovzdaním jednotlivých cien. V rámci celého podujatia premietli viac ako 300 celovečerných, krátkometrážnych a dokumentárnych filmov vo viacerých súťažných i mimosúťažných sekciách.



Copyright TASR ©2017