21. 9. 2017

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Vydavateľ denníka Nový Čas spoločnosť Ringier Axel Springer Slovakia uspela na Okresnom súde v Banskej Bystrici, ktorý vydal predbežný zákaz portálu vcas.sk používať doménu www.vcas.sk a označovať internetový denník slovom VČAS a rovnako VCAS bez mäkčeňa. Zároveň súd zákazal aj prelinkovať doménu, predať ju a inak s ňou nakladať. „Deje sa tak po piatich mesiacoch existencie nášho úspešného projektu, a to v čase, keď nám každým dňom narastá čítanosť. Proti tomuto škandalóznemu rozhodnutiu súdu sa odvolávame,“ povedal dnes pre agentúru SITA šéfredaktor portálu Štefan Šperka.
Ringier v žalobe tvrdí, že môže prichádzať k zámene jeho domény cas.sk a domény vcas.sk. „Podľa slovníka slovenského jazyka sú však slová ČAS a VČAS významovo rozdielne,“ uviedol Šperka s tým, že Ringieru sa tiež nepáči, že logo portálu vcas.sk je rovnako na červenom podklade ako to ich. „Čo na tom, že je v úplne inom odtieni, čo na tom, že červené logo s bielym písmom je úplne bežnou praxou pri tomto druhu webov na celom svete,“ uviedol.
Portál vcas.sk do právoplatného verdiktu súdu bude namiesto vcas.sk používať označenie, ktoré tvorilo podtitul názvu - Slovenský denník. Projekt tak naďalej pokračuje na adrese www.slovenskydennik.sk .

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.