22. 11. 2017

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ


Podľa Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) má Televízia JOJ zaplatiť 10.000 eur za to, že v júni počas programu Labyrint: Útek vysielala priveľa reklamy. Informácie poskytla hovorkyňa RVR Lucia Jelčová.
Na porušenie zákona upozornila RVR televíziu Markíza a to v súvislosti s vysielaním niektorých programov. Dala jej zároveň pokutu 500 eur za to, že televízia nedodala Rade na jej vyžiadanie súvislé záznamy vysielania daných programov. Upozornenie na porušenie zákona dostal aj RTVS.
RVR začala niekoľko správnych konaní. Voči Rádiu Roma a Radio One Rock koná pre podozrenie, že nevyužívali frekvenciu na účely, na ktoré im bola pridelená. Voči Rádiu Frontinus, Rádiu Kiss, Rádiu Modra a Rádiu SiTy koná RVR preto, že včas nedoručili štatistiku o vysielaní slovenských pesničiek.
Za neopodstatnené uznala RVR šesť sťažností. Medzi nimi napríklad sťažnosť voči Jednotke (RTVS) a jednému z vydaní programu Zlaté časy, ktoré bolo podľa sťažovateľa nevhodné pre deti, keďže v ňom bola zobrazená nahota.
Sťažnosti prišli aj na program Take Me Out televízie JOJ. V jednej sťažovateľ považuje program za vulgárny a nevkusný a mal by byť zaradený do vysielania po 23.00 h. Druhá sťažnosť sa týkala názvu programu, ktorý podľa sťažovateľa nie je v súlade so zákonom o štátnom jazyku. Aj tieto sťažnosti RVR vyhodnotila ako neopodstatnené.

Copyright TASR ©2017