21. 11. 2017

SLOVAK MEDIA NEWS



SLOVAK MEDIA NEWS




Zastupiteľstvo hlavného mesta SR bude mať mediálnu komisiu. Dohliadať má na to, ako sú vynakladané financie na marketing a mediálnu prezentáciu mesta, taktiež má hodnotiť, či okrem primátora majú vytvorený dostatočný priestor na prezentáciu svojich aktivít i názorov aj poslanci. Predsedom tejto komisie sa stal poslanec Gábor Grendel. Rozhodlo o tom v pondelok mestské zastupiteľstvo.
      Mediálnu komisiu navrhol zriadiť poslanec Milan Vetrák. Jej fungovanie musí ešte podpisom uznesenia potvrdiť primátor Ivo Nesrovnal. Komisia má kontrolovať, ako sa nakladá s mestskými financiami na marketing i mediálnu prezentáciu a akým spôsobom sa napĺňajú zmluvy, ktoré mesto v tomto smere uzavrelo. "Bude hodnotiť objektívnosť a vyváženosť týchto mediálnych formátov. Zoberať sa bude aj prípadnými sťažnosťami obyvateľov na to, akým spôsobom sú prezentované informácie v týchto formátoch," vysvetlil Vetrák.
      Mestské zastupiteľstvo rozhodlo, že členmi komisie budú okrem Grendela poslanci Ján Buocik, Soňa Svoreňová, Richard Mikulec, Jozef Uhler, Lucia Štasselová a Peter Hanulík. Predseda mediálnej komisie má predložiť na rokovanie mestských poslancov návrhy na voľbu ďalších členov tejto komisie z radov občanov.
      "Je to poradný a kontrolný orgán. Tá najväčšia sankcia, akú môže komisia navrhnúť zastupiteľstvu, je, že sa nedá primátorovi na propagáciu také množstvo peňazí, aké on navrhuje. Alebo sa dajú iným spôsobom a na iné aktivity, ako on chce. Hlavne vo vzťahu k rozpočtu budú tie sankcie uplatňované," spresnil úlohu komisie Vetrák.



Copyright TASR ©2017