22. 11. 2017

SLOVAK MEDIA NEWS



SLOVAK MEDIA NEWS


Tlačové konferencie a brífingy na pôde Národnej rady SR sa budú môcť konať len v tlačovej miestnosti. Zhodli sa na tom jednotlivé poslanecké kluby na stredajšom rokovaní grémia.
      "Nám ako poslancom to nerobí problém," povedala pre TASR šéfka klubu SaS Natália Blahová. Podľa jej slov sa môžu členovia snemovne na tlačové konferencie prihlasovať elektronicky, pričom v systéme vidia, aké časy sú voľné. "Nie je teda problém ani operatívne zareagovať," povedala Blahová.
      V stredu mal napríklad tlačovú konferenciu nezaradený poslanec Miroslav Beblavý a usporiadal ju vo vstupnej hale budovy parlamentu. Za ním bola postavená stena s logom jeho vznikajúcej strany. V tlačovej miestnosti je neutrálne logo NR SR.
      Poslanecké kluby zároveň na grémium prerokovali nadchádzajúcu poslednú tohtoročnú schôdzu pléna. Do programu je doposiaľ zaradených 79 bodov. Na úvod schôdze sa bude v skrátenom legislatívnom konaní rokovať o zmrazení platov niektorých ústavných činiteľov.
      Celkovo je na programe 17 vládnych bodoch v prvom čítaní a 11 vládnych v druhom. Poslanci predložili 36 návrhov zákonov. Na rokovaní sa bude voliť aj člen Rady pre vysielanie a retransmisiu, ako aj kandidáti na členov Regulačnej rady. Na programe bude aj opätovná voľba člena Súdnej rady SR.

Copyright © TASR 2017