5. 1. 2018

RTVS si vo svojom vysielaní pripomenie herca Mariána Labudu


 RTVS si vo svojom vysielaní 
pripomenie herca Mariána Labudu 


RTVS so zármutkom prijala správu o úmrtí známeho slovenského herca, člena Činohry SND Mariána Labudu. Jeho výraznú osobnosť si pripomenie v televíznom aj rozhlasovom vysielaní.

      JEDNOTKA zaradila do dnešného programu o 22.50 h talkshow Takí sme boli. DVOJKA dnes o 21.45 h odvysiela v cykle GEN.sk jeho portrét v réžii Juraja Nvotu. O 22.00 h nasleduje poetická komédia Martina Šulíka Záhrada, ktorá v roku 1995 získala niekoľkých Českých levov a stala sa filmovou udalosťou roka. Za herecký výkon vo vedľajšej úlohe získal ocenenie práve Marián Labuda. Jeho televízne začiatky pripomenie televízny film zo 60-tych rokov Neprebudený podľa rovnomennej predlohy Martina Kukučína. DVOJKA ho uvedie v nedeľu 7. januára o 14.10 h.

      Poslucháči Rádia Slovensko si v sobotu 6. januára krátko po 08.00 h môžu vypočuť reprízu rozhovoru s Mariánom Labudom.

      Rádio Devín dnes o 21.00 h uvedie reprízu rozhlasovej hry Veselé paničky, alebo ako Ján Štrasser, Igor Bázlik a Tomáš Janovic prinútili Shakespeara napísať rozhlasovú komédiu so spevmi – komédia v hlavnej úlohe s Mariánom Labudom v postave Falstaffa. V sobotu po 07.00 h odvysiela v Rannom ladení nekrológ a tiež záznam z archívu, ktorým si pripomenie jeho nezabudnuteľný hlas a výrazný, sugestívny prejav. V rozhovore s moderátorkou Zuzanou Golianovou si naňho zaspomína autor knihy rozhovorov s Mariánom Labudom, spisovateľ a publicista Ján Štrasser. O 09.00 h uvedie rozprávkovú hru Eleny Antalovej O múdrom Opekancovi, v hlavnej úlohe s Mariánom Labudom, ktorá mala premiéru v roku 1975. Na 14.00 h zaradilo do vysielania fíčer Táne Kusej - Prázdniny s mamou, venované hercovi a jeho rodine.

      V Rádiu Regina odznie v nedeľu 7. januára o 10.00 h repríza relácie Túto hudbu mám rád, v ktorej herca z jeho vzťahu k hudbe vyspovedal Vlado Franc. V piatok 12. januára o 23.00 h sa v relácii Na koncert s Reginou predstaví ako spevák a zabávač.

      RTVS pripravuje zmenu programu aj na deň poslednej rozlúčky s Mariánom Labudom.

      V Slovenskom rozhlase sa jeho hlas bude navždy spájať s postavou Bilba Bublíka z tolkienovej ságy Pán prsteňov. Zaskvel sa tiež v rozhlasovej adaptácii hry Umberta Eca Baudolino a mnohých ďalších hrách a rozprávkach.